Ett stolt leende

Har du något komplex? Det har du säkert för det tror jag att de flesta har. Sedan kan man såklart komma över sina komplex med åren – det mesta växer man ifrån om man har en något sånär schysst självkänsla i grund och botten. Jag hade väldigt många komplex som tonåring, och var en ganska ängslig typ. Mina bröst var för små, min midja för bred, mina lår för smala och mina tänder för krokiga. Jag blev erbjuden tandställning av estetiska skäl (ej praktiska för bettet är ok), men tackade nej, för ansåg att det vore värre med tågräls i munnen än de sneda tänder jag drogs med. I efterhand kan man ju bara virra på huvudet åt det resonemanget…

Idag älskar jag mig själv

Idag älskar jag mina små, fasta bröst och smala ben är ett rent icke-problem. Jag tycker verkligen att jag är fin och känner mig i allmänhet både nöjd och självsäker. Den enda osäkerheten jag dras med än idag är faktiskt just tänderna och det hämmar mig lite ibland. Ofta föredrar jag t ex att le med stängd mun, hur idiotiskt jag än vet att det är. Det verkar vara mitt lilla komplex som aldrig går över.

Ett genomtänkt beslut

Så jag tänkte faktiskt satsa på att göra något åt det! Nu är jag ju vuxen och kan fatta sådana beslut med erfarenhet i ryggen. Man kan ju betala lite extra idag och få en osynlig tandställning som fästes på baksidan av tänderna, så själva tandregleringen behöver inte ens synas för andra. Jag har varit på ett första besök hos Smajla och nästa månad åker tandställningen in. Så spännande!