LED armatur blev snyggare än konventionella belysningsarmaturer

I fredags innan jag lämnade mitt jobb så hade vi två st elektriker hos oss som skulle montera upp ny belysning i våra kooridorer. Jag blev genast nyfiken och frågade ut herrarna varför dessa lampor skulle upp i taket när de tidigare lamporna fungerat bra. En av dom förklarade att led är bättre än traditionell belysning på många sätt och att det dessutom skulle bli mer trevligt med led ljus. Den led armatur som monterades var väldigt fräcka och stilrena. Istället för tråkiga lysrör så har sitter alla dioder i själva lamphuset, det vill säga det är inga lösa delar någonstans.

Mer effektivt än traditionell belysning

Problemet som kan uppstå är dock att en diod går sönder och då måste man byta ut hela armaturen istället för ett lysrör som tidigare var fallet. Men detta verkar inte vara några problem enligt elektrikern som utförde jobbet åt Svealight räkning. Enligt elektrikern så har dom inte haft en enda reklamation och led armaturerna är utvecklade för att klara 50 till 100.00 drifttimmar. Rätt imponerande om man tänker efter, vi talar om ganska många år som armaturerna ska hålla.

Nya paneler monterades också upp

Vi fick även nya paneler i våra kontor, detta var välbehövligt med tanke på många lampor inte fungerar längre. Led panel med led teknik ger ett skarpare och bättre ljus än traditionella paneler som vi tidigare använt. Led panelerna är nu färre än tidigare vilket har att göra med att led avger mer ljus vid samma effekt. Företaget genomför stora besparingar genom detta byte samtidigt som ljuset också förbättras. Nu hoppas jag bara att lamporna håller för det är jobbigt att ha elektriker springandes där under arbetstid.

Om ni är intresserade av för mer information om led belysning och framförallt led spotlights så rekommenderar jag att ni besöker ledspotlights.nu.